Sandwich met piccalilly en zalm

  • 4 plakken wit casinobrood 
  • ½ potje piccalilly van Jonnie & Oos 
  • 250 gram gerookte zalm 
  • ½ stuks komkommer 
  • 1 zakje geraspte wortel 
  • 4 eetlepels mayonaise 
  • ½ stuk kropsla 
  • 200 gr roomkaas
  • 6 stuks cornichons (kleine augurk) 
  • prikkers

Bereidingswijze:

  • Snij de komkommer in dunne plakjes.
  • Haal de kropsla voorzichtig uit elkaar, zodat je grote bladeren over houdt.
  • Was de sla.
  • Smeer nu een plak brood in met de roomkaas.
  • Leg hier komkommerplakjes en zalm bovenop.
  • Leg hier weer een plak brood bovenop.
  • Verdeel hier de piccalilly over en bestrooi met de geraspte wortel.
  • Leg hier weer plak brood bovenop.
  • Smeer deze in met de mayonaise en leg hier de kropsla op.
  • Sluit de sandwich af met een plak brood.
  • Snij de sandwich in gelijke puntjes of vierkantjes.
  • Leg hier een halve cornichon bovenop en zet deze vast met een prikker.

Tip: 
Vraag of het brood ‘over de lengte’ gesneden kan worden. Zo heb je makkelijk en snel sandwiches voor veel gasten belegd!

Dit recept is gemaakt met Jonnie & Oos Piccalilly

Producten, informatie of recepten zoeken.
Producten, informatie of recepten zoeken.