• Jonnie Boer & Oos Kesbeke

    Jonnie Boer & Oos Kesbeke

    Twee vakmensen pur sang werken samen

  • Eerlijke producten uit de natuur

    Eerlijke producten uit de natuur

    Rechtstreeks in zout of zuur ingemaakt

  • Eigen kleinschalige teelt

    Eigen kleinschalige teelt

    Geselecteerd op smaak en topkwaliteit

  • Jonnie Boer:

    Jonnie Boer:

    'Jonnie en Oos producten zijn heerlijk als tussendoortje of als toevoeging bij de maaltijd'

  • Verrassende vergeten groenten

    Verrassende vergeten groenten

    De smaak is het bewijs

Restaurant de Librije

De Librije is een sterrenrestaurant van Jonnie en Thérèse Boer. Jonnie kwam in 1986 in dienst bij Ed Meijers, die sinds 1980 eigenaar van Restaurant De Librije was. Thérèse volgde in 1990 als gastvrouw en sommelier.
1993 was een gedenkwaardig jaar: ze namen De Librije over, Thérèse werd vinoloog en ze kregen hun eerste Michelinster.

In 1995 trad De Librije toe tot de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het meest gerenommeerde culinaire verbond van Nederland. Deze organisatie stelt zich ten doel de culinaire cultuur in Nederland te ontwikkelen, te bewaken en te promoten. In 1997 lanceerde Uitgeverij Waanders hun eerste boek: Puur. In datzelfde jaar werd Jonnie meesterkok en werd Thérèse wijnmeester.

In 1999 kregen ze hun tweede Michelinster. In 2001 gaven ze het boek Puurder uit en twee jaar later volgden de boeken Puur Natuurlijk en Natuurlijk Genieten. Ook in de jaren erna kwamen er diverse boeken en tijdschriften uit. In 2004 werd de derde Michelinster toegekend. En een jaar later werd Jonnie benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2005 kwam ook het boek Puur Eten en Drinken uit en werd de hele Librije van onder tot boven in een nieuw jasje gestoken. Vandaag de dag staat De Librije internationaal bekend als een restaurant waar ambiance en geweldig eten hand in hand gaan. 

Ga hier naar de website van de Librije

Producten, informatie of recepten zoeken.
Producten, informatie of recepten zoeken.