Gamba's met bella di cerignola olijven

Ingrediënten voor 2 personen:

12 stuks gamba / 1 potje Bella di Cerignola olijven van Jonnie & Oos / 20 gram boter

Bereidingswijze:

  • Giet de olijven op een zeef en bewaar het zeewater uit het potje.
  • Snij de pit uit zes olijven. Snij dit vervolgens in kleine blokjes.
  • Verwijder de kop van de gamba’s. Smelt de boter in een pan.
  • Voeg hier de gamba’s aan toe en verwarm deze kort.
  • Voeg vervolgens het zeewater toe en gaar hierin de gamba’s gedurende twee minuten.
  • Haal de gamba’s uit de pan, laat ze iets afkoelen en pel ze daarna voorzichtig.
  • Leg de gamba’s op een bord en strooi hierover de blokjes olijf. Schep hier een lepel van het kookvocht overheen.

Dit recept is gemaakt met Jonnie & Oos Bella di cerignola

Producten, informatie of recepten zoeken.
Producten, informatie of recepten zoeken.