Gerookte bietjes met zalm en geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

200 gram zalmfilet / 20 gram suiker / 100 gram grof zeezout / 0,5 stuk sinaasappel / 10 stuks korianderzaad / 10 stuks zwarte peperkorrel / 1 potje gerookte bietjes van Jonnie & Oos / 100 gr geitenkaas / verschillende slasoorten of eetbare bloemen

Bereidingswijze:

  • Maak een marinade voor de zalm: kneus de peper en koriander met een vijzel. 
  • Meng dit vervolgens met de suiker, het zout en de rasp van een halve sinaasappelschil.
  • Strooi deze marinade over de zalm en zet de vis afgedekt in de koelkast gedurende tien uur.
  • Spoel dan de marinade er af en snijd de zalm in dunne repen.
  • Snij of trek speelse stukken van de geitenkaas.
  • Leg de zalm op het bord en verdeel hiernaast de geitenkaas.
  • Dan de bietjes op het bord leggen en als laatste de sla of bloemen ertussen steken.

Dit recept is gemaakt met Jonnie & Oos Gerookte bietjes

Producten, informatie of recepten zoeken.
Producten, informatie of recepten zoeken.