Gerookte bietjes met zalm en geitenkaas
Ingrediënten voor 2 personen:
200 gram zalmfilet / 20 gram suiker / 100 gram grof zeezout / 0,5 stuk sinaasappel / 10 stuks korianderzaad / 10 stuks zwarte peperkorrel / 1 potje gerookte bietjes van Jonnie & Oos / 100 gr geitenkaas / verschillende slasoorten of eetbare bloemen
Bereidingswijze:
- Maak een marinade voor de zalm: kneus de peper en koriander met een vijzel.
- Meng dit vervolgens met de suiker, het zout en de rasp van een halve sinaasappelschil.
- Strooi deze marinade over de zalm en zet de vis afgedekt in de koelkast gedurende tien uur.
- Spoel dan de marinade er af en snijd de zalm in dunne repen.
- Snij of trek speelse stukken van de geitenkaas.
- Leg de zalm op het bord en verdeel hiernaast de geitenkaas.
- Dan de bietjes op het bord leggen en als laatste de sla of bloemen ertussen steken.