Sandwich met piccalilly en zalm
- 4 plakken wit casinobrood
- ½ potje piccalilly van Jonnie & Oos
- 250 gram gerookte zalm
- ½ stuks komkommer
- 1 zakje geraspte wortel
- 4 eetlepels mayonaise
- ½ stuk kropsla
- 200 gr roomkaas
- 6 stuks cornichons (kleine augurk)
- prikkers
Bereidingswijze:
- Snij de komkommer in dunne plakjes.
- Haal de kropsla voorzichtig uit elkaar, zodat je grote bladeren over houdt.
- Was de sla.
- Smeer nu een plak brood in met de roomkaas.
- Leg hier komkommerplakjes en zalm bovenop.
- Leg hier weer een plak brood bovenop.
- Verdeel hier de piccalilly over en bestrooi met de geraspte wortel.
- Leg hier weer plak brood bovenop.
- Smeer deze in met de mayonaise en leg hier de kropsla op.
- Sluit de sandwich af met een plak brood.
- Snij de sandwich in gelijke puntjes of vierkantjes.
- Leg hier een halve cornichon bovenop en zet deze vast met een prikker.
Tip:
Vraag of het brood ‘over de lengte’ gesneden kan worden. Zo heb je makkelijk en snel sandwiches voor veel gasten belegd!